Thursday, August 29, 2013
Naleśniki przepis podstawowy
ciasto
2 szklanki mąki
1 szklanka letniej wody
1 szklanka letniego mleka
1 łyżeczka soli
1 jajko
Do miski odmierz 2 szklanki mąki, 1 szklankę letniej wody,
1 szklankę letniego mleka i 1 łyżeczkę soli.
Do skladników wbij jajko i wymieszaj wszystko mikserem
na delikatną masę.
Przy smażeniu na patelni teflonowej nie dodawaj oleju i smaż
naleśniki z obu stron na lekko złoty kolor. Jeśli lubisz smażyć
na zwykłej patelni na początku nalej olej i lekko go ogrzej
a później smaż naleśniki z obu stron na lekko złoty kolor.
Usmażone naleśniczki możesz podawać z konfiturą, twarogiem
lub innym farszem.
Smacznego!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment